Ondanks de aangename omstandigheden – echt koud was het niet en er stond ook niet heel veel wind – was het afgelopen weekend bikkelen voor de deelnemers aan de Beach Duathlon. Het strand van Noordwijk vormde het decor voor de pittige run-bike-run over het strand en door de duinen, waarbij deelnemers aan de korte afstand 3,5 km – 8 km – 3,5 km af moesten leggen en deelnemers aan de lange afstand daar nog eens 8 km fietsen en 3,5 km lopen achteraan plakten.

Korte afstand
De korte afstand werd bij de mannen gewonnen door Daniel Knegt in 57:44 minuten. Hij wist Jos van Teijlingen op een achterstand van twintig seconden te zetten (58:04), terwijl beide mannen een ruime voorsprong hadden opgebouwd op de rest van het veld. Jos-Willem van de Laar kwam als derde over de finish in 1:00:27.

Bij de vrouwen ging de winst naar Karin Slootweg, die zelfs derde overall werd, in een razendsnelle tijd van 59:30 minuten. Ook Liane van Egmond liet zien niet onder te doen voor de mannen: zij werd tweede in het damesveld en vijfde overall in 1:01:45. Deze snelle tijden zorgden voor een ruime marge op de derde dame, Jeannette Portillo, die na 1:08:51 de eindstreep bereikte.

Lange afstand
Op de lange afstand toonde Yennick Wolthuizen zich de sterkste. Hij kwam na 1:22:47 over de finish. Daarachter was het Jisk Hoogervorst die tweede werd in 1:24:15. Wouter Dijkshoorn wist beslag te leggen op de derde plaats in 1:24:51. Bij de vrouwen was er slechts één deelneemster die zich aan de lange afstand durfde te wagen. Dat was Simone Lankhuijzen, die de run-bike-run-bike-run in 1:53:40 voltooide.