Nog minder dan een maand en dan zullen Alistair Brownlee en huidig Olympisch- en Ironman Wereldkampioen Kristian Blummenfelt een poging doen om het onmogelijke mogelijk te maken: een Long Distance finishen in minder dan zeven uur. Nu we echt af kunnen tellen tot de strijd op 5 juni losbrandt, kondigen beide topatleten hun pacers aan voor het fietsonderdeel. Zowel Blummenfelt als Brownlee kiest ervoor om acht van de toegestane tien pacers in te zetten tijdens het fietsen.

Brownlee’s fiets pacers

Brownlee heeft vijf wielrenners van het Britste Ribble Weldtite Pro Cycling Team aangewezen om hem in het zadel te steunen: voormalig Werelduurrecord houder Alex Dowsett (in 2015 fietste hij 52,95 kilometer in één uur), de broers Charlie en Harry Tanfield (allebei medallewinnaars bij de Commonwealth Games), Ollie Peckover en Zeb Kyfinn; allemaal Engelse atleten. Een andere fietser die Brownlee bij zal staan, is INEOS Grenadiers renner Dan Bigham. Tot slot zullen ook John Arcihbald (zilveren Commonwealth Games medaillewinnaar) en Alex Pritchard hem uit de wind houden.

Blummenfelt’s fiets pacers

Niet alleen Brownlee kiest Engelse pacers uit, ook Blummenfelt haalt veel van zijn hazen uit Engeland, zoals tijdritspecialist Matt Bottril, de Engelse renner Adam Duggleby, Schots kampioen Kyle Gordon, Wales kampioen Gruff Lewis, Brits nationaal kampioenen Chris Fennell en Phil Williams, de Engelse Thomas Hutchinson en de Engelse Axel Dopfer. Ieder van hen is pro wielrenner. Wie Brownlee en Blummenfelt zullen hazen tijdens het zwem- en looponderdeel is nog niet bekend. Ook de lijst met pacers voor Nicola Spirig en Kat Matthews – die een Long Distance in minder dan acht uur zullen proberen te finishen – moet nog bekend worden gemaakt. Spirig kondigde al wel haar pacers aan voor het zwem- en looponderdeel.