Een mooi dagje voor Britse triathlonliefhebbers vandaag, want Ironman 70.3 Weymouth werd zowel bij de mannen als vrouwen door Britten gedomineerd. Bij de mannen ging de winst naar George Goodwin, bij de vrouwen naar India Lee. Alle andere podiumplaatsen werden ook ingenomen door Britten.

Het was bij de mannen dus Goodwin die de race op zijn naam schreef. Na 12:29 minuut kwam hij als vijfde terug van het ingekorte zwemonderdeel (950 meter, red.), dat werd aangevoerd door zijn landgenoot Thomas Davis. Daar zat maar zo’n tien seconden verschil tussen en het was dan ook eigenlijk een kopgroep bestaande uit zo’n zeven atleten die de wedstrijd op dit moment aanvoerde.

Op de fiets waaierde deze kopgroep grotendeels uit elkaar en waren het Goodwin en de Duitse Marcus Herbst die het initiatief namen. Na negentig kilometer hadden zij zelfs een voorsprong van ruim vier minuten op de eerste achtervolgers, waaronder de Britse David Bishop en Adam Bowden.

Tijdens het lopen liep Goodwin direct weg bij Herbst en hij zou zijn voorsprong alleen maar groter zien worden. Na 3:44:04 mocht hij dan ook de titel op zijn naam schrijven. Ondertussen maakte Bowden tijdens de afsluitende halve marathon veel tijd goed en achterhaalde hij zelfs Herbst nog. Het was dan ook Bowden die het zilver pakte in een tijd van 3:47:47. Herbst zakte volledig door het ijs en verloor uiteindelijk ook nog zijn derde positie. Die ging naar Elliot Smales, die na 3:49:08 over de finish kwam en de Britse hegemonie daarmee compleet maakte. Herbst pakte dertig seconden later de vierde plaats.

Ook bij de vrouwen een volledig Brits podium. Hier ging de winst naar India Lee, die al tijdens het zwemmen het voortouw nam en na 13:35 als eerste atlete richting haar fiets mocht. Op de fiets wist ze haar voorsprong van een paar seconden uit te breiden tot ruim twee minuten op onder andere Claire Hann en vervolgens de Duitse Anne Reischmann, die bijna vijf minuten later aan de 21.1 kilometer hardlopen begon.

Tijdens het lopen kwam de voorsprong van Lee nergens in gevaar en na 4:15:56 kwam zij dan ook als eerste over de finish. Ze bleef haar landgenote Hann 1:36 minuut voor, die daarmee het zilver won. De Duitse Reischmann viel nog van het podium: het brons ging uiteindelijk naar de eveneens Britse Katrina Rye. Zij gaf uiteindelijk 6:42 minuut toe op de winnares.