Met het grootste gemak stop je je wetsuit erin, neem je je fietsschoenen mee, geef je je helm een plekje, pak je nog twee bidons mee en zelfs dan blijft er ruimte over voor je loopspullen en ‘accessoires’ als een droge handdoek of zonnebril: de Cádomotus Versatile rugtas biedt het allemaal. Luxe, comfort, kwaliteit en ook nog eens een prima uiterlijk komen samen in deze toch wel ultieme triathlontas!

Laten we met de deur in huis vallen: als je de Cádomotus Versatile rugtas voor het eerst in je handen hebt, kan dit best een beetje overweldigend zijn. De tas is zwaar, stevig en overal vind je wel weer een op het oog niet altijd zichtbaar vak(je). En dan heb je nog wat ‘afklikbare’ elementen, zodat je de tas enigszins naar eigen smaak kunt samenstellen. Wat direct opvalt is het chique en tegelijkertijd sportieve uiterlijk en vooral ook de kwaliteit van de waterdichte ‘stof’ van de tas.

(tekst gaat verder onder foto)

(Foto: Cádomotus)

Waterdicht en stevig

Je leest het goed: waterdicht. Hoe mooi is dat? Dit waterdichte materiaal vindt zijn oorsprong in de zeilsport, staat bekend om zijn haast niet kapot te krijgen karakter en zou dus makkelijk jaren mee moeten kunnen gaan. En waterdicht is de tas zeker, want onlangs hebben we dit tijdens een nat raceweekend kunnen testen. Een beetje bewust hebben we de tas 25-30 minuten in de regen laten staan om zo de proef op de som te nemen. Eenmaal uit de regen openden we de tas, behoorlijk nat van de buitenkant, maar warempel: de inhoud was nog volledig droog. Super!

Toch is het misschien nog wel mooier dat je werkelijk echt alles kunt meenemen naar een training en/of wedstrijd als je gebruikmaakt van de Cádomotus Versatile rugtas. Echt overal – of dat nu aan de buitenkant of binnenkant van de tas is – vind je wel weer een extra vak dat je uitermate goed kunt gebruiken. Zoals gezegd kunnen je wetsuit, helm, schoenen, kleding, bidons en bril allemaal worden opgeborgen. Maar ook je portemonnee, horloge, navigatie, pet of wat je ook maar mee wil nemen: overal is plaats voor. Twijfel je na afloop van je race wat je moet doen met die natte sportkleding? Niet meer nodig, want dankzij het afritsbare maar vooral ook ventilerende vak onderaan de tas, heb je hier een perfecte plaats voor.

(tekst gaat verder onder foto)

(Foto: Cádomotus)

Draagbaarheid en comfort

Minstens zo belangrijk is de draagbaarheid van de tas. Zoals gezegd is het eerste dat opvalt dan ook het gewicht: ook zonder inhoud is de Cádomotus Versatile behoorlijk aan de zware kant. Dankzij de grote, brede schouderbanden is dit niet direct een probleem: de tas valt ontspannen over de schouders en rug en geeft geen irritaties. Maar, eerlijk is eerlijk, wel is het zo dat als je de tas vol triathlonspullen stopt, het bijna onmogelijk wordt om de tas lang (als in een paar uur, red.) achter elkaar te dragen. Gelukkig is dit natuurlijk ook niet waar je de tas voor koopt: je gebruikt deze voor en na je wedstrijden en trainingen en gaat er geen uren mee rondlopen. Los daarvan: als je al je triathlonspullen in een ander type sporttas gooit, kun je deze ook nooit lang blijven tillen. Het gewicht is daar simpelweg te groot voor.

Tot slot de prijs: de 129.50 euro die je moet neerleggen voor de Cádomotus Versatile, is behoorlijk aan de hoge kant. Althans, als je zwart-wit naar dat bedrag kijkt, want het is nu eenmaal een behoorlijke uitgave. Aan de andere kant zijn we ervan overtuigd dat je meer dan waar voor je geld krijgt en dat je ook niet snel spijt zult hebben van je aankoop. Het gemak dat je ervoor terugkrijgt, is nagenoeg onbetaalbaar. Los daarvan zijn vergelijkbare tassen van andere merken gelijk geprijsd of in veel gevallen zelfs duurder, dus ook dán springt de Cádomotus Versatile eruit!

Je kunt de tas via de webshop van Cádomotus kopen.