Dat breekt wel lekker de week: winst op de 1/8e triathon van Langedijk. Een goede dag voor Tristan Olij en Maaike Vooren, die de titel gisteravond op hun naam hebben geschreven.

Na het zwem- en fietsonderdeel was het bij de mannen en op slechts enkele seconden nog Omar Brons die de leiding in de race op zich nam. Tijdens het lopen kon hij Olij echter niet achter zich houden. Het was dus ook Olij die de overwinning pakte en dat deed hij in een tijd van 51:55 minuut. Brons volgde 52 seconden later en pakte daarmee het zilver. Jeffrey van der Park werkte zich van een negende plaats na het zwemmen steeds verder naar voren toe. Hij schoof ver genoeg op om de derde plek veilig te stellen; dit voornamelijk door een sterk looponderdeel (18:24), waarin hij nog drie plekken opschoof.

Brenda Zwarthoed en Maaike Vooren zwommen samen in de leiding tijdens de vrouwenrace en kwamen dan ook gelijktijdig in de wissel aan. Op de fiets zakte Zwarthoed echter naar achter. Daarentegen bewogen onder andere Talisa van der Fluit en Marianna Hoekstra steeds verder naar voren gedurende deze achttien kilometer fietsen. Tijdens het lopen kwam ook Kim Hittinger in beeld: terwijl zij zich na het fietsen nog rond de zevende positie bevond liep zij met de beduidend snelste looptijd (20:05) hard naar een derde plek (+0:36). Van der Fluit hield haar tweede positie na het fietsen vast tijdens het lopen en finishte uiteindelijk met het zilver (+0:26). De winst was dus voor Vooren.