Het is een hele mond vol en wellicht niet het eerste dat je van Canyon verwacht, maar de Duitse fietsengigant heeft vandaag CLLCTV gelanceerd: een zogenaamde ‘streetwear’ collectie. Volgens Canyon gaat het om unieke kleding die is geïnspireerd door de fietscultuur, zoals bijvoorbeeld broeken, t-shirts, hoodies en jassen.

De kledinglijn zou onder alle omstandigheden perfect te dragen zijn; van op de trails tot in de straten van de grootste steden en daarnaast ligt de focus op beweeglijkheid: je moet er natuurlijk ook prima mee op de fiets kunnen stappen. “Deze kleding is gemaakt om iedereen te verenigen die zich identificeert met de fietscultuur.”

Bij het ontwikkelen van de CLLCTV collectie, hebben de designers zich laten inspireren door zowel het verleden als de hedendaagse wereld. “CLLCTV heeft een ‘jaren ’90 ziel’ met een futuristische hartslag, die mensen verbindt dankzij de direct herkenbare look.”

Voor Canyon is CLLCTV een logische vervolgstap op de toonaangevende fietsen – en accessoires – die ze al jaren op de markt brengen. “Onze passie voor fietsen stopt niet wanneer we van de fiets stappen. Of we nou aan het crossen zijn of door de stad rijden; we hebben gear nodig die geschikt is voor het dagelijkse leven. Daarom hebben we deze lijn gemaakt – om hoogwaardige kleding naar de trails, de stad en alles daartussen te brengen.”

Je bekijkt de volledige CLLCTV-lijn hier.