Els Visser, die tot nu toe al kan terugkijken op een geweldig seizoen, komt over één maand in actie bij Challenge Roth. Dat heeft de Nederlandse topatlete zojuist bekend gemaakt.

Dat Visser de keuze maakt om Challenge Roth mee te doen, is gestoeld op een gevoel dat ze sterker is dan ooit. “Ik vind het geweldig om aan te kondigen dat ik in Roth aan de start zal komen. Het lichaam voelt heel goed, zelfs beter dan ooit, en daarom wil ik deze kans niet missen.”

Voor Visser is het de tweede keer dat ze in Roth van start zal gaan. “En ik kan niet wachten om die ervaring opnieuw te beleven. Ik ga voor een zo goed mogelijke prestatie, maar aangezien ik bij Ironman Hamburg het Nederlandse record op 30 seconden heb gemist, zit dat ook in mijn hoofd.”

Visser finishte in Hamburg in 8:32:45 maar stond toen wel minuten lang langs de kant vanwege een lekke band. Het huidig Nederlands record staat op 8:32:04 en is in handen van Sarissa de Vries, die deze tijd tijdens het WK Long Distance bij Challenge Almere-Amsterdam noteerde.