Het zijn mooie tijden voor triatleten, want nadat Canyon eerder dit jaar de topmodellen binnen haar huidige Speedmax-lijn aanbood met mooie kortingen, presenteert het van origine Duitse bedrijf vandaag de geheel nieuwe 2021 Speedmax Disc. Inderdaad: de Speedmax komt per direct met schrijfremmen, iets waarmee Canyon tegemoet komt aan een grote vraag van veel atleten.

,,Stilstand is achteruitgang, zeggen ze wel eens. En niets is minder waar in de triathlonsport. Om de beste prestaties neer te zetten in drie verschillende disciplines, moet je constant streven naar verbetering. En dat geldt niet alleen voor de atleten, ook hun uitrusting moet volledig ‘on point’ zijn.” De huidige Canyon Speedmax werd gelanceerd in 2015 en pakte sindsdien vijf opeenvolgende wereldtitels op Kona, waar overigens ook nog drie Europese titels, twee 70.3 Wereldtitels en een wereldrecord over de lange afstand aan toegevoegd mogen worden. ,,Maar soms is de beste zijn echter niet genoeg”, aldus Markus Fachback, Brand & Marketing Manager Performance Bikes bij Canyon. ,,Net zoals onze atleten zichzelf voortdurend willen verbeteren, willen onze ingenieurs de grenzen keer op keer verleggen.”

‘Met kop en schouders bovenuit steken in de performance segmenten’

Dat betekende dus een lang proces aan ontwikkeling, verbeteren en vooral het finetunen van een al meer dan succesvolle voorganger. ,,Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Speedmax hebben we gefocust op drie basisprincipes: aerodynamica, integratie en afstelmogelijkheden. Hieruit resulteerden twee nieuwe fietsen die er met kop en schouders bovenuit steken in hun respectievelijke performance segmenten”, zo vertelt Daniel Heyder, Product Manager in het Canyon Road R&D Team.

(Tekst gaat verder onder foto)

Nieuwe modellen 2021: Speedmax CF Disc, Speedmax CF SLX Disc en Speedmax CFR Disc

Qua nieuwe modellen houdt Canyon vast aan hetzelfde systeem als waar de Speedmax nu al mee werkte: atleten krijgen de keuze uit diverse uitvoeringen, waarbij de prijzen behoorlijk uiteenlopen en iedereen een fiets binnen zijn of haar budget kan vinden. ,,Ten eerste is er de nieuwe Speedmax CF Disc. Het 2021 aanbod start bij €3.699 en vindt zijn gelijke in de vorige high-end Speedmax CF SLX met velgremmen: dankzij het volledig vernieuwde ontwerp is de nieuwe CF slechts 0,2 watt trager in de windtunnel (bij 45 km/u, red.) dan de fietsen waarmee Jan Frodeno en Patrick Lange het Wereldkampioenschap meermaals genadeloos domineerden. Er zijn zes modellen in het CF-aanbod, met als topmodel de Speedmax CF 8 Disc eTap voor €6.499. Deze zes modellen hebben dezelfde nieuwe vormgeving, een nieuwe Bento box, een nieuwe toolbox boven het bottom bracket en een aerodynamisch geoptimaliseerde vork met flat-mount schijfremmen. De fietsen zijn uitgerust met onderdelen van Profile Design om een breed afstelbereik te bieden. Klaar om te racen zodra ze uit de doos komen, met powermeters op geselecteerde modellen.”

‘Speedmax CF SLX Disc en Speedmax CFR Disc: voor atleten die alleen genoegen nemen met het beste van het beste’

,,Voor renners die enkel genoegen nemen met het beste van het beste, zijn er de Speedmax CF SLX Disc en Speedmax CFR Disc. De drie pijlers van deze fietsen – snelheid en controle, maximale systeemintegratie, en afstelling en comfort – onderscheiden deze modellen van eender welke andere triatlonfiets op de markt. In termen van aerodynamica zijn ze 9 tot 10 watt sneller dan de vorige Speedmax. Het frame is niet enkel lichter en stijver, maar biedt ook betere stuurcapaciteiten dankzij de geoptimaliseerde gewichtsverdeling – een resultaat van de doordachte integratie van het drankreservoir en de toolbox in de carbonstructuur. Bovendien zijn de afstelmogelijkheden van deze modellen eindeloos. Zelfs wanneer ze thuis aan hun positie sleutelen, hebben de atleten nu meer – en betere – opties om hun Speedmax haarfijn af te stellen, zonder ingewikkeld proces. Zelfs wanneer je je richt tot een professionele bikefitter, biedt de meegeleverde Speedmax Fitting Kit alles wat je nodig hebt om je positie tot in het kleinste detail te perfectioneren. Alle CF SLX en CFR fietsen zijn uitgerust met een powermeter om doelgericht te trainen en je prestaties nauwkeurig te analyseren.”

Prijzen nieuwe Canyon Speedmax

De prijzen van de Speedmax CF Disc modellen gaan van €3.699 tot €6.499, de prijzen van de Speedmax CF SLX Disc modellen variëren van €7.799 tot €8.499, en de Speedmax CFR Disc fietsen kosten €9.999 en €11.999*. Alle elf modellen zullen beschikbaar zijn vanaf 17 november op canyon.com.

Alle informatie over de nieuwe Canyon Speedmax vind je op deze pagina. De komende weken gaan wij uitvoerig met deze fiets aan de slag en onze bevindingen zul je uitgebreid op 3athlon.nl terugvinden.