Wahoo staat – als het om het registreren van trainingsgegevens gaat – natuurlijk bekend om haar fietscomputers. Maar, vandaag wordt de horizon wat breder gemaakt en introduceert het merk ook een nieuw sporthorloge: de Elemnt Rival. De aankondiging kwam enigszins onverwacht, maar is daardoor niet minder interessant.

Net als andere toonaangevende merken koppelt Wahoo de Elemnt Rival ook aan een app – de Elemnt Companion App om precies te zijn – maar kun je hem ook direct connecten met je fietscomputer. Zo kun je al je trainingsgegevens tijdens een triathlon direct met elkaar delen en bekijken op beide apparaten. Volgens Wahoo gaat de batterij ruim 24 uur mee bij actief gebruik, kun je je horloge ook direct verbinden met je Kickr Smart Trainer, heb je eenvoudig de mogelijkheid om workouts aan te maken en/of te wijzigen en ligt er echt een focus op de triatleet.

De Wahoo Elemnt Rival is per direct bij AthleteSportsWorld te bestellen. De zwarte variant wordt vanaf week 49 geleverd, de witte versie volgt eind december. De adviesprijs is 379,95 euro.