“De Speedmax CFR Track is meer dan een triathlonfiets in een nieuw jasje – elke centimeter is zorgvuldig ontworpen en geperfectioneerd voor de velodroom.” Vanaf vandaag is de gloednieuwe Canyon Speedmax CFR Track verkrijgbaar: een fiets die feitelijk bedoeld is voor het rijden op de baan – zowel Team Denemarken als Team USA rijdt er tijdens het WK, dat deze maand in Glasgow, Schotland plaatsvindt, op – en tot in de allerkleinste details is gericht op pure snelheid. Canyon spreekt zelf van de snelste Canyon ooit.

“Na twee jaar intensieve ontwikkeling, met 442 computertests, 312 windtunnelanalyses en 155 uur baantesten met ‘s werelds beste baanwielrenners, kondigt Canyon met trots de Speedmax CFR Track aan. Het resultaat van een ongeëvenaarde samenwerking tussen ingenieurs van wereldklasse en de snelste professionals in de sport, en de snelste fiets die Canyon ooit heeft geproduceerd.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Canyon Speedmax CFR Track in USA Team stijl (Foto: aangeleverd)

De Speedmax is voor triatleten natuurlijk geen vreemde eend in de bijt; het is één van de meest populaire fietsen – zo niet dé populairste – en bij iedere triathlon zie je er honderden voorbij komen. “Als elke seconde telt, telt elke watt. En wanneer elke watt telt, vertrouwen ‘s werelds beste atleten op de Canyon Speedmax. De Speedmax staat bekend om zijn triomfantelijke successen in triathlons – met vijf triathlon WK-titels – en heeft zijn plaats als één van de meest gedecoreerde fietsen ter wereld verstevigd.”

“Met de Canyon Speedmax CFR Track wisten we dat we de kans hadden om iets uitzonderlijks te creëren”, zegt Daniel Heyder, Team Manager Product Management Road bij Canyon. “De Speedmax heeft zich bewezen op het hoogste niveau van triathlon en diende als de perfecte basis, maar we gingen terug naar de tekentafel en werkten uitgebreid samen met onze aerodynamicapartner, Swiss Side, om er zeker van te zijn dat elk aspect van deze fiets was ontworpen voor sublieme aero-efficiëntie bij de uitzonderlijk hoge snelheden en unieke omstandigheden van de baan.”

Volgens Canyon grenst het fietsontwerp binnen het baanwielrennen sowieso al aan een niveau van perfectie en dus “komt er een moment waarop het streven naar het volgende niveau van uitmuntendheid vraagt om een complete herziening van de regels. Dus, waar de traditionele wijsheid dicteert dat het ontwerpproces begint bij het technische team, werd de ontwikkeling van de Speedmax CFR Track vanaf dag één gestuurd door profrenners. Het proces begon bij de top van de sport – achtvoudig gouden medaillewinnares op het wereldkampioenschap Chloe Dygert – wiens inbreng het eerste ontwerp bepaalde. Prototypes werden vervolgens getest en geëvalueerd door de Deense nationale baanwielerploeg, wiens maandenlange feedback direct werd teruggekoppeld naar de nauwgezette evolutie van de fiets.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

“Op het hoogste niveau zijn atleten perfect afgestemd op hun fiets – maar de eisen van verschillende baanwielerdisciplines vereisen specifieke afstellingen. Dankzij zijn ongeëvenaarde veelzijdigheid is de Canyon Speedmax CFR Track klaar om mee te doen aan de top van elke baanwielerdiscipline. In de standaardconfiguratie is de fiets geoptimaliseerd voor solo-evenementen, met Canyon’s eigen uitmuntende disc-wielset, ontworpen in samenwerking met Swiss Side, voor een ongeëvenaarde aerodynamica en met de enorme stijfheid die nodig is om de ongelofelijke krachten op de baan op te vangen.”

“In de niet aflatende jacht naar snelheid is de Canyon Speedmax CFR Track uitgerust met de beste onderdelen die momenteel verkrijgbaar zijn. Een SRM Origin Track vermogensmeter van topkwaliteit heeft geïntegreerde sensoren voor nauwkeurige wattagewaarden zonder dat herkalibratie nodig is. De sensationele stijfheid van het Kappstein Pro Line Elite kettingblad maximaliseert de krachtoverbrenging om milliseconden te besparen op de baan. Continental Grand Prix 5000 TT TR banden combineren minimale rolweerstand met maximale lichtheid en uitzonderlijke grip. Het geheel wordt gecompleteerd door Canyon’s eigen volledig verstelbare carbon Pro Extension cockpitsysteem, dat ongelooflijke aerodynamica, comfort en controle combineert tot een totaalpakket van wereldklasse.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

De cockpit is volledig aanpasbaar (Foto: aangeleverd)

De cockpit is volledig aanpasbaar (Foto: aangeleverd)

De Speedmax CFR Track is Canyons snelste fiets ooit, met geavanceerde onderdelen en een ongeëvenaard aanpassingsvermogen voor baanwielrenners die op zoek zijn naar topprestaties. Team USA en Team Denemarken nemen deel aan de komende wereldkampioenschappen baanwielrennen in Glasgow, Schotland, in augustus.

De fiets is vanaf 3 augustus exclusief verkrijgbaar bij canyon.com. Je moet er wel de portemonnee voor trekken; de fiets heeft een nieuwwaarde van 20.000 euro. Bekijk hier alle details.