Nadat zeer recent het doek viel voor Ironman Bolton, dat verdergaat als Ironman 70.3 Bolton en dus van de klassieke afstand terugvalt op de Middle Distance, gebeurt precies hetzelfde voor de wereldberoemde Ironman Mont-Tremblant. Vanaf volgend jaar staat die wereldberoemde wedstrijd in Canada alleen nog op de kalender als een 70.3.

Die beslissing zou in overleg tussen Ironman en de lokale organisatie zijn gemaakt. Wat exact de reden voor het verdwijnen van de 140.6 is, wordt niet genoemd. “Het was geen makkelijke beslissing, maar het is beter voor de organisatie, Ironman én de regio”, aldus Marc Monchamp namens de lokale organisatie.

De ontwikkeling waarbij Ironman meer focust op 70.3’s in plaats van 140.6’s, lijkt in ieder geval evident aanwezig. Geheel verwonderlijk is dat niet, want vrijwel alle organisaties zien meer deelnemers op de halve afstand dan op de hele afstand. Voor Ironman lijkt de toekomst van Ironman Lanzarote ook onzeker. Ondanks diverse speculaties lopen de onderhandelingen met de lokale organisatie/host – Club La Santa – vooralsnog spaak en is er nog steeds geen datum voor 2024 gecommuniceerd. Beide partijen blijven vooralsnog met elkaar in gesprek.