Onder triatleten is de Canyon Endurace – die in 2014 werd geïntroduceerd – geen onbekende: de populaire racefiets van Canyon is eigenlijk niet weg te denken uit de fietscollectie van veel fietsers en atleten en wat dat betreft is er goed nieuws: Canyon heeft zojuist een volledig nieuwe Endurace CFR en CF SLX gepresenteerd en beide fietsen zijn – vanaf 3699 euro beschikbaar – per direct verkrijgbaar.

“De Endurace CFR is gemaakt van de hoogste kwaliteit carbon, voor de beste stijfheid/gewicht verhouding in zijn klasse, én uitgerust met uitsluitend topklasse onderdelen. Het is de snelste endurance fiets die Canyon ooit heeft gemaakt.”

Het mooie is dat zowel Endurace CFR als CF SLX volledig aangepast kunnen worden aan de pasvorm van de gebruiker. “Beide fietsen zijn voorzien van Canyon’s CP0018 Aerocockpit. Met 40mm breedte- en 15mm hoogteverstelling zonder dat je hoeft te zagen, is de perfecte pasvorm nog nooit zo makkelijk geweest.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Canyon Endurace CFR

Voorbereid op alle omstandigheden, meer snelheid, grip en comfort

Daarnaast is de fiets gebouwd op opberggemak en meer snelheid, grip en comfort. “Met de Endurace’s LOAD Top Tub Storage berg je belangrijke tools netjes op. De neopreen Tool Sleeve biedt plaats aan de Canyon 3-in-1 Minitool, een CO2 patroon en Canyon Slim Tyre Levers. Bredere banden bij een lagere bandenspanning zorgen voor meer snelheid, grip en comfort, met een betere lekbescherming als je tubeless rijdt. Om hiervan te profiteren, combineert de Endurace 30mm voorbanden en 32mm achterbanden met brede, tubeless-ready velgen – met 35mm clearance voor als je nog breder wil.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Canyon Endurace CFR

Comfort

“Comfort is het kenmerk van de Endurace en de nieuwe Endurace haalt alles uit de kast om de soepelste rit ooit op een Canyon racefiets te creëren. Het meest opvallende is dat alle modellen zijn uitgerust met Canyon’s innovatieve S15 VCLS 2.0 zadelpen. Deze zadelpen is een icoon in het moderne fietsontwerp en heeft een prachtige, eenvoudige constructie van carbon bladveren die tot 22mm kunnen flexen, voor een ongelooflijke flexibiliteit in een elegant, lichtgewicht pakket. Met een reeks aerodynamische verbeteringen – cockpitintegratie, smallere balhoofdbuis, slankere vork en een slankere onderbuis – ontwikkeld in samenwerking met de aero-experts van Swiss Side – bespaart de nieuwe Endurace 7 watt ten opzichte van de vorige generatie (bij 45 kilometer per uur, red.), waardoor je verder komt met minder inspanning.”

Je kunt de nieuwe Canyon Endurace CFR en CF SLX hier vinden.