Een prachtige kit maakt sporten net even wat leuker: dat geldt in het algemeen, maar voor triatleten en fietsers misschien zelfs een beetje extra in het bijzonder. Goed nieuws wat dat betreft, want het Canyon//SRAM Racing team – een succesvolle vrouwenprofploeg die uitkomt op de baan en op de weg – heeft haar nieuwe teamkleding gepresenteerd. De toon wordt vooral bepaald door de felle en stijlvolle kleuren en de kleding is, ook voor mannen overigens, per direct verkrijgbaar via canyon.com.

De kleding is ontworpen en ontwikkeld door Canyon en is ‘geïnspireerd door de beleving van geluiden en ritmes op een wedstrijddag’. “De nieuwe collectie neemt het originele Canyon//SRAM kleurenpalet van paars en blauw en voegt daar een nevelachtige stroom van SRAM’s rood aan toe om op een kunstzinnige manier over te vloeien in een groene geluidsgolf. Deze opvallende mix van kleuren weeft dynamisch in elkaar, trekt de aandacht en weerspiegelt de vitaliteit van het team. De kledingcollectie is voorzien van logo’s van hoofdpartner SRAM, die de topklasse RED eTap AXS-groep van het team levert, en Zwift, die in de jaarlijkse Zwift Academy competitie renners de kans geeft om een contract bij Canyon//SRAM te winnen.” 

Tekst gaat verder onder afbeelding

Het Canyon//SRAM Racing team huisvest diverse wielertoppers, waaronder wereldkampioene gravel Kasia Niewiadoma (PL), wereldkampioene tijdrijden Chloe Dygert (VS), U23 Europees kampioen tijdrijden Zoe Bäckstedt (UK) en U23 wereldkampioene tijdrijden Antonia Niedermaier (DE) Daarnaast zullen ook Ricarda Bauernfeind (DE), Neve Bradbury (AU), Elise Chabbey (CH), Tiffany Cromwell (AU), Justyna Czapla (DE), Alex Morrice (UK), Soraya Paladin (IT), Agnieszka Skalniak-Sójka (PL), Alice Towers (UK) en de Nederlandse Maike van der Duin (NL) de Harmonic Riff collectie dragen tijdens hun komende weg-, cyclocross- en gravelwedstrijden over de hele wereld.

Datzelfde geldt voor het Canyon//SRAM Generation team: negen getalenteerde opkomende fietstalenten. Overigens geeft Canyon meteen ook de tip goed te blijven uitkijken naar hun fietsen: “Om het nieuwe jaar in te luiden, zijn de complementaire designs ook toegepast op de Canyon Aeroad en Ultimate racefietsen van het team.”

De kleding is van uitzonderlijk hoge kwaliteit en is beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen. Er kan onder andere worden gekozen voor een aero jersey met korte mouwen, bib shorts en een thermal jersey met lange mouwen. Daarnaast zijn er ook accessoires beschikbaar zoals een hoofdband, neck tube, koerspet en aero handschoenen.