Hij was onder andere wegkampioen bij de Junioren, e-Cross Country kampioen én Europees Kampioen strandracen: het is duidelijk dat Jasper Ockeloen hard kan fietsen. Dat is maar goed ook, want de inmiddels zeer ervaren hardrijder heeft een contract getekend bij Canyon. 

Ockeloen draaide als junior een carrière bij het Rabobank Continental-team en daarna richtte hij zich voornamelijk op mountainbikewedstrijden. Zo won hij verschillende Nederlandse Kampioenschappen. Afgelopen jaar nog won de fietser aan extra bekendheid toen hij in Texas de prestigieuze Gravel Locos won. Dit seizoen zal hij zich – nu dus gesteund door Canyon – nog meer gaan richten op het gravelen en wil hij naam maken binnen deze wereld. “Hij zal dit winterseizoen gebruik maken van Canyon’s Exceed. Met ruimte voor bredere banden en een langere bovenbuis voor een aerodynamische houding, is het een geweldige hardtail voor zowel cross country mountainbiken als strandracen”, aldus Canyon.

‘Voor mij is Canyon een zeer iconisch merk, gekozen door de meest getalenteerde atleten ter wereld’

Logischerwijs is Ockeloen zelf zeer content met zijn contract bij Canyon. “Canyon is voor mij een zeer iconisch merk, gekozen door enkele van de meest getalenteerde atleten ter wereld. Ik ben trots om hun gelederen te versterken. Als atleet, als ondernemer en als marketeer ben ik vastbesloten alles te geven wat ik kan om mijn prestaties te verbeteren en de best mogelijke impact voor Canyon te maken”, aldus Ockeloen die naast zijn fietscarrière ook zijn eigen sokkenbedrijf ‘Sockeloen’ runt.

Namens Canyon spreekt Matt Leake, Road Brand & Marketing Manager binnen het bedrijf, zich uit over de samenwerking. “Jasper’s multi-disciplinair talent maakt hem een interessante renner om mee te werken. Hij heeft zijn hele leven geracet, maar is de laatste jaren in de Gravel scene op stoom gekomen, waar zijn enorme motor, technische vaardigheden en ervaring hem echt doen opvallen. Maar meer dan dat, zijn open benadering en nuchtere persoonlijkheid, samen met zijn prestaties op de fiets, zullen ons helpen zichtbaar te zijn op enkele wereldwijde events die meer aandacht verdienen.”

Meteen topklassering in Egmond

Afgelopen weekend reed Ockeloen zijn eerste wedstrijd op zijn Canyon Exceed met SRAM XPLR groepset, 48T kettingblad, Zipp 3ZERO Moto wielen en Schwalbe G-One banden. In de eliterace in Egmond werd hij vijfde in een tijd van 1:03:29. Daarmee zat hij slechts negen seconden achter winnaar Stijn Appel. 

3athlon.nl test de komende weken de nieuwe Canyon Grizl CF SL 8 Suspension. De komende weken zal daarover content op 3athlon.nl verschijnen, inclusief een uitgebreide review.