De altijd behoorlijk populaire Keistad Zwemloop in Amersfoort houdt op te bestaan: dit jaar zal er geen nieuwe editie plaatsvinden. Dat heeft de organisatie zojuist per mail aan oud-deelnemers bekend gemaakt. “Na drie decennia stopt dit evenement.”

De Keistad Zwemloop vond de afgelopen jaren plaats in het prachtige nieuwbouw sportcomplex Amerena, maar kende ook daarvoor dus al een rijke traditie. De zwemloop trok altijd veel deelnemers, waaronder ook topatleten. Dat is dan ook niet de reden voor het wegvallen van de race. “Maar wel dat we geen versterking hebben kunnen vinden ter vervanging van een aantal leden in ons organisatieteam. De Keistad Zwemloop is een complex evenement waarbij het essentieel is dat het team op sterkte is. Als dat niet het geval is, komt de kwaliteit van het evenement én de veiligheid van de deelnemers in gevaar. Vandaar dat we deze moeilijke en ingrijpende beslissing hebben moeten nemen.”

“Voor sommigen is dit het einde van meer dan tien deelnames aan de zwemloop, voor anderen het einde van hun traditionele kick-off van een nieuw triathlonseizoen”, gaat de organisatie verder. “En enkele atleten moeten op zoek naar een ander fysiek meetmoment. Hoe dan ook, en wat de motivatie voor jullie deelnames is geweest, wij hebben altijd met veel plezier getracht het iedere deelnemer naar de zin te maken.”

De laatste editie van de Keistad Zwemloop vond op 27 maart 2022 plaats. Toen werd de wedstrijd gewonnen door Joyce Caro en Roel Kwaaitaal.