Het nieuwe jaar is een week onderweg en dat betekent maar één ding: we kunnen ons weer gaan opmaken voor de jaarlijkse Tour de Zwift, die traditioneel van januari tot en met februari wordt verreden. Vanaf vandaag – 9 januari – kan de eerste rit al worden gereden.

Deelnemers hebben vier dagen om de eerste rit te volbrengen. Vanmiddag is de eerste mogelijkheid vanaf 17:00 uur en daarna worden de Tour de Zwift etappes bijna ieder uur gereden. Je hoeft per rit slechts één keer deel te nemen om uiteindelijk, over een maand, de Tour de Zwift te volbrengen. In totaal wachten deelnemers acht ritten. Per rit kunnen deelnemers kiezen voor de lange, gemiddelde of korte afstand. De langere afstanden hebben altijd meer hoogtemeters dan de kortere afstanden. Om de Tour de Zwift te volbrengen, maakt het geen verschil of je voor de langere of kortere afstanden kiest; je kunt daarin naar eigen wens afwisselen.

De derde rit lijkt – in ieder geval afgaande op het aantal hoogtemeters – de zwaarste rit te zijn als je kiest voor de langste afstand. Er wordt dan 22.8 kilometer gereden, waarbij 1181 hoogtemeters worden overwonnen. Dat is een gedeeltelijke beklimming van de virtuele Mont Ventoux. Ook opvallend: rit 8 wordt in Schotland verreden. Dat betekent dus dat er op korte termijn nieuwe locaties aan Zwift worden toegevoegd want tot dit moment kan daar nog niet worden gefietst.

Een overzicht van de ritten:

Rit 1: Yorkshire – 9 januari t/m 12 januari

Rit 2: Richmond – 13 t/m 15 januari

Rit 3: France / Paris – 16 t/m 19 januari

Rit 4: London – 20 t/m 22 januari

Rit 5: New York – 23 t/m 26 januari

Rit 6: Watopia – 27 t/m 29 januari

Rit 7: Makuri – 30 januari t/m 2 februari

Rit 8: Schotland – 6 t/m 12 februari

Meer informatie over de ritten vind je hier.