De Zwemloop Amersfoort is altijd een wedstrijd die vroeg in het seizoen door veel atleten wordt aangegrepen om te kijken hoe het er met de vorm voor staat. Bij Joyce Caro en Roel Kwaaitaal zit dat wel goed, want na 1 kilometer zwemmen en 10 kilometer hardlopen schreven zij de overwinning op hun naam.

Caro deed dat met grote overmacht, al had dat er ook mee te maken dat er dit jaar weinig echt grote namen aan de start stonden. Caro deed 13:25 minuut over haar kilometer in het zwembad en had vervolgens 39:03 minuut nodig voor haar 10 kilometer run. In totaal bedroeg de tijd van Caro 53:21 minuut. Sandra Wassink werd op gepaste afstand tweede: zij finishte na 57:34 minuut. De nummer drie, Anouk Janssen, zat daar weer ruim achter en dook niet onder het uur; zij pakte het brons na 1:02:19.

Mannenrace – top drie binnen 42 seconden

Waar de vrouwenrace dus niet een echt spannende bleek, was het bij de mannen totaal anders. Maar liefst drie mannen – het complete podium dus – finishten binnen 42 seconden van elkaar. Kwaaitaal bleek de snelste, die 12:28 minuut nodig had voor het zwemmen en 33:38 minuut voor het hardlopen. In totaal finishte Kwaaitaal na 47:06 minuut, precies twintig seconden voor Jeroen Velders, die op één seconde na dezelfde looptijd noteerde, maar vooral tijdens het zwemmen wat tijd had laten liggen. Stijn Jansen werd derde in 47:48. Jansen zwom juist dezelfde tijd als Kwaaitaal, maar liep een stukje langzamer.