De 90-jarige Amerikaan Carl Grove is door een positieve dopingtest zijn nationale titel en wereldrecord bij het baanwielrennen verloren. Hoewel Grove waarschijnlijk geen intentie had doping te gebruiken, blijkt dat het gevaar van doping zelfs op 90-jarige leeftijd niet geweken is.

De veteraan werd op 11 juli 2018 positief getest op epitrenbolone, een afbraakproduct van het verboden groeihormoon trenbolone. De meest waarschijnlijke verklaring is dat hij het verboden middel binnen kreeg doordat het in het vlees zat dat hij de voorgaande avond at. De urinestaal van 10 juli 2018 werd namelijk wel negatief getest.

Daarnaast werd Grove positief getest op het eveneens verboden clomiphene, wat bij mannen kan worden gebruikt om de testosteronspiegel omhoog te brengen. Dit bleek na onderzoek in een voedingssupplement te zitten, terwijl het niet op het label werd genoemd.

Grove wordt door zijn relatieve onschuld niet geschorst, maar raakt wel zijn wereldrecord en Amerikaanse Masterstitel kwijt. Daarnaast kreeg hij een officiële, publieke waarschuwing. In deze publieke waarschuwing benadrukt het Amerikaans dopingagentschap, de USADA, voor de gevaren van voedingssupplementen. Het USADA heeft een handleiding om bewust te worden van risicovolle supplementen en het risico op positief testen te minimaliseren.