Ze moest er lang op jagen en geduld voor hebben, maar in de tweede helft van de marathon werd wel duidelijk dat Carrie Lester de overwinning van Ironman Coeur d’Alene op zou gaan strijken. Na een race van 8:54:51 uur sleepte de Amerikaanse de winst binnen. Daarachter ging de tweede plaats naar de Engelse Fenella Langridge (+4:59) en werd de Amerikaanse Linsey Corbin derde (+18:30). De Nederlandse Lenny Ramsey – woonachtig in Amerika – pakte een mooie achtste plek (+1 uur).

In het water nam ze de leiding en op de fiets zette ze dit voort: Lauren Brandon sprong na 49:39 minuut zwemmen – waarmee ze opvallend genoeg vier seconden sneller was dan Csoke, de snelste man – in het zadel om vervolgens hard weg te fietsen bij de achtervolgende dames. Brandon was niet de enige die een knap zwemonderdeel wist neer te zetten, want de Amerikaanse Haley Churra volgde in haar kielzog. Ramsey klom als veertiende aan wal, bijna twintig minuten na de snelste dame.

Op de fiets slaagde Churra er echter niet in Brandon bij te benen. Al na dertig kilometer genoot Brandon een voorsprong van ruim twee minuten. Churra kon hier dan misschien niet aan tippen, Langridge had geen problemen met het tempo van Brandon. Sterker nog, na zo’n veertig kilometer kwam ze er hard overheen. Rond het zestig-kilometerpunt lag Langridge met een voorsprong van anderhalve minuut op kop in de wedstrijd. Net als Langridge baande ook Lester zich op de fiets een weg naar voren. Ongeveer halverwege het fietsen kwam Lester op een tweede plek te liggen. Na 180 kilometer maakte Langridge zich – met een voorsprong van 2:24 minuut –  als eerste dame op voor het lopen. Al liep Ramsey’s achterstand ten opzichte van de eerste dame tijdens het fietsen verder op, wist ze wel twee dames posities op te schuiven. Zo kwam Ramsey als twaalfde van de fiets, 48:14 minuut na Lester.

Lester had iets meer dan een halve marathon nodig om naar Langridge toe te lopen. Nadat Lester de kop had overgenomen, breidde ze haar voorsprong snel uit. Dat niemand nog tussen haar en de winst ging komen, was wel duidelijk. De derde dame – Corbin – liep dusdanig ver achter dat de podiumverdeling in de laatste kilometers nagenoeg zeker was. Ramsey raapte dankzij een looptijd van 3:21:07 uur nog vier dames op. Terwijl Lester voorin het veld de titel veiligstelde, Langridge genoegen nam met zilver en Corbin derde werd, sleepte Ramsey uiteindelijk nog een mooie achtste plaats binnen.