Het is ongetwijfeld een bijzondere week voor de organisatie achter Challenge Almere-Amsterdam: eind vorige week zou het ITU Multisport World Championships al zijn gestart en die zou tot en met aankomende zondag doorlopen. Aankomende zaterdag zou het hoogtepunt van die week vol races plaatsvinden, namelijk het WK Long Distance. ,,Dat willen we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan”, aldus de organisatie in een aftrap richting hun onlangs geïntroduceerde Solo Challenge.

Tijdens die Solo Challenge krijgen atleten drie weken lang – namelijk vanaf 12 september tot en met 30 september – de tijd om op eigen gelegenheid 90 kilometer over het fietsparcours te rijden en 21 kilometer over het loopparcours te lopen. Uiteraard op eigen verantwoordelijkheid en als deelnemer aan het verkeer, dus op de website van Challenge Almere-Amsterdam zijn GPX-bestanden van licht gewijzigde parcoursen geplaatst zodat je daarbij de fietspaden volgt en gedeeltes autoweg overslaat. ,,Je dient je uiteraard aan de verkeersregels te houden. Veiligheid staat voorop.”

Met dat oogpunt wordt er ook geen zwemonderdeel aan de Solo Challenge toegevoegd. ,,Het Weerwater – waar ons zwemonderdeel altijd plaatsvindt – is een recreatieplas waar veel pleziervaart plaatsvindt. Met het oog op de veiligheid kiezen we dus alleen voor een fiets- en looponderdeel.”

Atleten kunnen het loop- en fietsonderdeel achter elkaar afleggen en vervolgens hun tijden naar info@challenge-almere.com sturen. Op basis van de totaaltijd wordt er een klassement opgemaakt. Onder alle deelnemers verloot Challenge Almere-Amsterdam vijf goodiebags.