Voor, tijdens en na een triathlon – of al die trainingen die je vrijwel dagelijks afwerkt – is het van belang dat je ervoor zorgt dat je lichaam voldoende energie heeft. Tijdens een prestatie is dat belangrijk om je niveau zo hoog mogelijk te houden en een hongerklop te voorkomen, terwijl het na afloop je herstel bevordert: eigenlijk hoeven we je dat niet uit te leggen. In samenwerking met AthleteSportsWorld mochten wij de afgelopen dagen de nieuwe producten van Tribe proberen en zo hebben we verschillende repen en een shake kunnen testen.

Laten we eerlijk zijn: veel van ons herkennen ongetwijfeld het nare gevoel dat al snel opspeelt bij het idee aan ‘weer een gelletje’. Af en toe heb je – in ieder geval tijdens het sporten – simpelweg behoefte aan wat hartigs in plaats van een altijd mierzoete, vloeibare substantie. Repen bieden dan de uitkomst: vooral tijdens het fietsen kun je deze eenvoudig tot je nemen, en dus ook die van Tribe.

‘Je werkt ze moeiteloos weg zonder opgeblazen gevoel’

Wat ons aan deze repen opvalt – je hebt ze in verschillende smaken en wij hebben onder andere de ‘Apple + Cinnamon’, ‘Salt Caramel’ en ‘Cherry Bakewell’ mogen proberen – is dat ze niet zo klef zijn. De smaken doen op papier wellicht anders vermoeden, maar voor ons was het een verademing om iets voedzaams maar toch licht verteerbaars naar binnen te krijgen tijdens onze zwaardere trainingen. We hebben de repen tijdens het fietsen getest, want de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we er tijdens het lopen juist niet aan moeten denken om iets te eten, en dat beviel uitstekend. Smaak blijft uiteraard persoonlijk, maar het is wel een feit dat je de repen van Tribe moeiteloos wegwerkt tijdens inspanning. Wat dat betreft was het een zeer fijne bijkomstigheid dat we daarbij geen opgeblazen gevoel kregen – zoals we dat nog wel eens ervaren met sommige gelletjes en repen van andere merken – en niet de aandrang kregen om, we zeggen het maar gewoon, te boeren.

‘Tribe Nature Bomb: watertandend wachten tot we hem mogen nemen’

Een echt feestje is de Tribe Nature Bomb: een hele mond vol, letterlijk en figuurlijk, maar dat is zeker geen straf. Je zou de Nature Bomb nog het beste kunnen omschrijven als een met notenboter gevulde en met chocolade bezaaide ‘bal’ die je zodoende zeer snel voorziet van de nodige energie. Toegegeven: je moet er zin in hebben om tijdens inspanning chocolade naar binnen te werken, maar voor veel triatleten is dit ongetwijfeld iets waar al kilometers lang naar uit gekeken kan worden. Zelf zaten we in ieder geval watertandend op de fiets te wachten tot het moment dat we hem eindelijk mochten uitpakken en ervan konden genieten.

‘Shake mag niet ontbreken’

Ook na afloop wachtte ons nog iets lekkers in de vorm van een proteïne chocolade shake. Eerder deelden we al een lekkere shake die Els Visser regelmatig maakt en gebruikt, maar wat ons betreft kan deze van Tribe er zeker aan tippen. Voordeel: je hoeft in dit geval niks meer te snijden en/of klaar te maken, maar hebt alle ingrediënten bij de hand. Met de shake, die heerlijk smaakt, vul je snel je eiwitten, zout en koolhydraten aan en dus mag deze eigenlijk niet ontbreken aan je after-race rituelen!

Extra mooie toevoeging overigens is dat de producten van Tribe plant-based en vegan zijn en daarmee lijken ze dus voor iedereen geschikt.