Het is niet alleen een jarenlange traditie, maar ook een behoorlijk populaire: Challenge Almere-Amsterdam heeft ook nu weer haar jaarlijkse verkenning van het fietsparcours aangekondigd. Twee zelfs: atleten kunnen op 14 mei én 27 augustus gratis meerijden om in verschillende groepen de route voor de wedstrijd, die in het tweede weekend van september plaatsvindt, te verkennen.

“Om triatleten zo goed mogelijk voorbereid aan de start te laten staan van Challenge Almere-Amsterdam, worden er twee fietsparcours verkenningen georganiseerd. Deelname is gratis. De eerste fietsparcours verkenning wordt gehouden op 14 mei en start om 10:00 uur bij Van der Linde in Almere-Stad. Deze fietswinkel ligt direct naast het start- en finishgebied van Challenge Almere-Amsterdam (Esplanade). Er wordt in drie verschillende groepen met drie verschillende tempo’s gereden. Zo kan iedereen meedoen: een groep die rond de 25 kilometer per uur fietst, een groep die rond de 30 kilometer per uur fietst en de snelste groep waar zeer waarschijnlijk heel hard wordt gereden. Na afloop is er ook de mogelijkheid om nog gezamenlijk een ronde van het loopparcours te verkennen. Rond 14:00 uur is de parcoursverkenning afgelopen.”

Registreren voor de fietsparcours verkenningen is niet nodig: iedereen mag meerijden. Wel vraagt de organisatie van Challenge Almere-Amsterdam, zodat ze een kleine indicatie hebben van de opkomst, aan te melden via het Facebook-evenement dat is aangemaakt. Die vind je hier. De organisatie zorgt altijd voor verzorging onderweg.