Je kunt zwemmen, je kunt fietsen, je kunt hardlopen. En je kunt de onderdelen naar hartenlust met elkaar combineren. Daarnaast kun je zelf bepalen wat voor afstanden je zwemt, fietst en/of loopt. Multisport Rockstars, dat van 12 tot en met 14 mei in Maastricht wordt gehouden, lijkt daarmee een ideaal evenement om jouw wedstrijdseizoen af te trappen. 

Los van het feit dat je dus zelf de onderdelen en/of afstanden kunt kiezen, heeft de organisatie achter het evenement specifieke ‘pakketten’ samengesteld, waarmee je vooraf bepaalde afstanden aflegt. Extra leuk detail: het is ook mogelijk om op andere ondergrond te racen. Je kunt bijvoorbeeld fietsen en lopen op asfalt, maar het is ook mogelijk om op een mountainbike of gravelbike mee te doen en off-road te gaan. Tijdens het hardlopen zijn niet alleen routes over de weg, maar ook trails mogelijk. Met zwemafstanden tussen de 750 meter en 3.8 kilometer, fietsafstanden van 35 kilometer tot 180 kilometer en loopafstanden tussen de 5 en 50 kilometer, zijn de mogelijkheden bij Multisport Rockstars in ieder geval nagenoeg oneindig. 

Voor welke disciplines en afstanden je ook gaat; het mooiste aan Multisport Rockstars is dat je de disciplines sowieso over drie dagen verspreidt, waardoor de belasting op je lichaam een stuk lager is. Daardoor kun je genieten van al het moois dat triathlon te bieden heeft, terwijl je tegelijkertijd wat energie overhoudt voor de rest van het seizoen. Op die manier kan Multisport Rockstars een ideale laatste trainingsprikkel zijn richting een paar belangrijke wedstrijden die je later dit jaar op de planning hebt staan. 

Tijdens zowel het zwemmen, fietsen als lopen bij Multisport Rockstars, worden de tijden van atleten bijgehouden via een chipsysteem. Daarnaast is er live muziek, zal er koffie voor de start zijn en bier na afloop, evenals gezonde snacks en drankjes, er zal een evenemententerrein worden opgebouwd en natuurlijk is er technische en medische ondersteuning voor de deelnemers. Bij de verzorgingsposten onderweg bedienen atleten zichzelf en de routes volg je via een gpx-bestandje. Volgens de organisatie is het zeker leuk om vrienden en familie mee te nemen, om samen met elkaar van de festiviteiten rondom het evenement te genieten. “Of je nu een beginnende atleet of juist een hele ervaren sporter bent: er is altijd een plaats voor je bij Multisport Rockstars. Zwem, fiets en ren zoals nooit tevoren.”