Challenge Family keert volgend jaar in Noord-Amerika terug, want heeft zojuist de nieuwe Challenge Cap Québec aangekondigd. De wedstrijd wordt georganiseerd door een lokaal team dat voorheen was verbonden aan Ironman Mont-Tremblant en topatleten Lionel Sanders en Paula Findlay weten nu alvast één ding zeker: “Deze wedstrijd wil je niet missen.”

Challenge Cap Québec vindt plaats in het weekend van 19, 20 en 21 juli en biedt diverse afstanden voor alle leeftijden. Hoofdafstand is de Middle Distance over 1900 meter zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21.1 kilometer hardlopen. De race zal ook een wedstrijd voor profs hosten en nu al wordt gemeld dat daar de beste atleten ter wereld in actie zullen komen.

Volgens Lionel Sanders, zelf Canadees, is Challenge Cap Québec een echte aanwinst voor de wedstrijdkalender. “Ik ben erg opgewonden over deze aankondiging. Iedere keer dat ik in Québec kom, voelt het als thuiskomen en de supporters zijn er geweldig. Deze wedstrijd leent zich ook perfect voor veel publiek langs de kant. Deze race wil je echt toevoegen aan je wedstrijdkalender.”

Ook de Canadese profatlete Paula Findlay is erg blij met de komst van Challenge Cap Quebéc. “Kansen om in mijn eigen land te racen doen zich niet vaak voor, maar dat zorgt altijd voor een extra bijzonder gevoel. De support van de mensen hier is ongekend. Ik twijfel er niet aan dat Challenge Family een event van wereldklasse neer zal zetten, op een prachtige locatie.”

Challenge Cap Québec