Nog dit jaar vindt Challenge Malaysia plaats: de nieuwste wedstrijd die zojuist door Challenge Family werd aangekondigd. Voor Challenge Family is het een terugkeer naar het land en voor atleten betekent het een nieuwe mogelijkheid tot een Middle Distance.

De wedstrijd vindt plaats op 2 september 2023. Atleten mogen zich opmaken voor een snel parcours, maar tegelijkertijd ook de tropische jungle en dus bijzonder warme omstandigheden. Een wetsuit kan in ieder geval thuis blijven, want de gemiddelde watertemperatuur ligt rond de 28 graden in september. “De wedstrijdlocatie ligt dichtbij Johor en Singapore en is daarmee uitermate geschikt voor atleten die op zoek zijn naar een makkelijk te bereiken tropische triathlon ervaring”, aldus Challenge Family CEO Jort Vlam.

Race Director Aldrian Yeo voegt toe. “We hebben een sterk organisatieteam opgebouwd, zodat we de atleten in september de best mogelijke ervaring kunnen bieden. We werken keihard om van dit evenement iets onvergetelijks te maken.” Op 2 september vindt de Middle Distance plaats. Een dag eerder, 1 september dus, staat er onder ander een Sprint Distance en een Junior Challenge op het programma.