Op 24 augustus 2024 vindt de eerste editie van Challenge Sandefjord plaats: Challenge Family kondigde zojuist haar nieuwste race voor aankomend seizoen aan en gaat dus naar Noorwegen. De wedstrijd over de Middle Distance wordt nu al op de verlanglijstjes van profatleten gezet, waaronder thuisfavoriet Kristian Blummenfelt. “Het is één van de mooiste regio’s van het land en ik zal er alles aan doen om deze wedstrijd zo goed mogelijk te ondersteunen.” Natuurlijk is het nog maar de vraag of Blummenfelt zelf daadwerkelijk mee zal doen, want de Olympische Spelen zijn niet veel eerder en vormen voor de Noorse titelverdediger de belangrijkste focus. Challenge Sandefjord voert deelnemers in ieder geval door het binnenland en langs de kust van Noorwegen en bevindt zich op 120 kilometer afstand van Oslo.

Deelnemers mogen zich niet alleen opmaken voor de prachtige natuur van Noorwegen, maar ook voor een stukje historisch besef. Sandefjord heeft een rijke Viking-historie en het fietsparcours voert onder andere langs één van de oudste Viking-schepen die het land rijk is. Daarnaast rijden atleten over Døla Hill, waar het vol zal staan met publiek en de muziek iedereen zal opzwepen. “Het is prachtig nieuws dat Challenge Family naar Noorwegen komt”, voegt Blummenfelt nog toe.

Olav Kyree Feld, de Race Director van de zojuist aangekondigde race, gaat dieper op de wedstrijd in. “Door Challenge Family naar het oosten van Noorwegen te brengen, geven we een groot aantal Noorse atleten de kans om een Middle Distance in eigen land te doen. Daarnaast willen we atleten ook de kans geven om voor het eerst een triathlon te proberen, dus we organiseren ook een ‘short super sprint’ waarbij je kunt ontdekken hoe leuk triathlon écht is.”

Ook Challenge Family CEO Jort Vlam kijkt uit naar een mooi weekend in Noorwegen. “Naar de samenwerking met Olav en de lokale community, én het brengen van een Middle Distance naar dit gedeelte van Noorwegen. Niet alleen met een profveld van wereldklasse, maar ook door het ondersteunen van beginnende triatleten over andere afstanden. Het is een spectaculaire wedstrijdlocatie, makkelijk bereikbaar vanuit heel Europa en een geweldige bestemming om ook nog een paar dagen te relaxen.”