Challenge Family verwelkomde zojuist haar nieuwste race: Challenge Puerto Varas in het zuiden van Chili. De Middle Distance triathlon vindt voor het eerst plaats op 20 maart 2022. Atleten kunnen een prachtig pittoresk dorp verwachten met een waanzinnig uitzicht op de bergen, zo liet Challenge Family weten in een persbericht.

Puerto Varas, de stad die ook wel eens de stad van de rozen wordt genoemd – in het Spaans ‘La ciudad de las rosas’ – kent veel Duitse invloeden aangezien het in 1850 door Duitsers is gevestigd.

“Het organiseren van triathlons is al twaalf jaar mijn passie. Ruim 200 evenementen heb ik al georganiseerd, maar het organiseren van Challenge Puerto Varas is zonder twijfel het hoogtepunt van mijn carrière”, aldus Challenge Puerto Varas race director Juan Carlos Olavarría. “Je moet hierheen komen dit parcours echt te ervaren en te zien hoe prachtig het is. Daarbij zal de gemeenschap hier in Puerto Varas ervoor zorgen dat atleten een race beleven om nooit te vergeten; de sfeer zal geweldig zijn.”

Challenge Family CEO Jort Vlam voegt daaraan toe dat Challenge Family blij is met deze toevoeging aan hun wedstrijdaanbod. “Het terrein met haar onvergetelijke uitzichten is perfect voor een Middle Distance en we hebben geluk dat we met de ervaren Guan Carlos en zijn team mogen samenwerken. Ik twijfel er niet aan of Challenge Puerto Varas een klassieker binnen het Zuid-Amerikaanse triathlonprogramma zal worden.”

Middle Distance deelnemers zullen 1900 meter zwemmen in het rustige water van Lake Llanquihue. In totaal zullen atleten tijdens het 90 kilometer lange fietsonderdeel maar liefst 1000 meter klimmen, maar toch is het door de glooiende heuvels een snel parcours. Bovenal genieten atleten onderweg van een prachtig uitzicht op de bergen. Het looponderdeel is verdeeld over drie ronden; in het begin van iedere ronde lopen atleten langs het meer, waarna ze door de binnenstad van Puerto Varas lopen en finishen midden in het hart van de stad.