Het is Ironman nooit gelukt om met hun populaire Ironman Barcelona dwars door het centrum te voeren – de race bevindt zich een stuk van de stad af – maar Challenge Family nu wel: ook zij hebben vanaf dit jaar een wedstrijd in de wereldberoemde metropool. Atleten kunnen zich opmaken voor een race die zich ín het centrum van de stad Barcelona afspeelt, ongetwijfeld een ‘bucketlist-ding’ voor veel atleten.

De wedstrijd werd zojuist in de Spaanse wereldstad aangekondigd: Challenge Family heeft de al bestaande ‘Barcelona Triathlon’ overgenomen en daar nu dus een Challenge van gemaakt. De wedstrijd vindt al dit jaar plaats: op 8 oktober om precies te zijn. Zowel profatleten als Age Groupers zullen in Barcelona racen.

Profatleten racen over een nieuwe afstand: 1.5 kilometer zwemmen, 60 kilometer fietsen en 15 kilometer hardlopen. Hiermee schommelt de nieuwe afstand dus tussen een Middle Distance en OD in. Profs racen voor 25.000 euro aan prijzengeld. Age Groupers kunnen kiezen uit een traditionele OD, Sprint Distance of Super Sprint. Daarnaast zal Challenge Barcelona een Junior Challenge en Aquathlon kennen.

Volgens Jort Vlam, Challenge Family CEO, is de afstand wat korter dan gebruikelijk, juist om de wedstrijd in het hart van Barcelona plaats te kunnen laten vinden. “Een parcours in het centrum van één van ‘s werelds meest populaire steden creëren is niet makkelijk. Vandaar ook dat veel triathlons zich vaak net buiten het centrum van de grotere steden afspelen. Maar nu zagen we een kans om de wedstrijd in het hart van Barcelona te organiseren, terwijl we de overlast voor de community konden beperken. Dit wordt een spectaculaire race voor atleten van alle niveau’s en van over de hele wereld.”

De inschrijving voor Challenge Barcelona, die dus op 8 oktober plaatsvindt, opent op donderdag 9 maart.