Met de Oostzee als decor, een snel parcours en een iconische finish op de pier, is de nieuwste Challenge Family race – Challenge Gdansk – er eentje voor op je verlanglijst. Op 20 juni 2021 zal deze nieuwe race voor het eerst in Polen plaatsvinden. Zo’n 1750 atleten zullen het dan aan de kust tegen elkaar opnemen tijdens een halve of kwart triathlon. ,,Ik ben heel trots en blij dat we na bijna drie jaar werk deze nieuwe race aan kunnen kondigen en atleten uit kunnen nodigen voor een wedstrijd in deze mooie stad”, verklaart Race Director Adam Greczylo.

“Het is een eer en een grote verantwoordelijkheid om Challenge Family terug naar Polen te brengen”, gaat hij verder. “Voor ons is het belangrijk om een race te hebben die veel verschillende atleten aanspreekt. Atleten die zich richten op de langere afstand kunnen alles geven op de Middle Distance, terwijl atleten die zich focussen op het korte werk hun grenzen op kunnen zoeken in een Olympische afstand.”

Parcours: vlak en snel

Atleten zullen van start gaan vanaf een strand aan de Oostzee. Het fietsonderdeel bestaat uit drie vlakke en dus snelle ronden waarbij atleten onder andere langs het Energa stadion komen van het EK voetbal in 2012. Het afsluitende looponderdeel voert atleten terug langs het strand van Gdansk met nog een absoluut hoogtepunt in het verschiet: een spectaculaire finish op de pier. Challenge Family CEO Jort Vlam kijkt alvast uit naar deze eerste editie van Challenge Gdansk: “Polen is een prachtig land en Gdansk is een mooie en speciale stad. Deze racelocatie is uiterst geschikt voor atleten vanuit heel Europa, maar zeker ook voor atleten buiten Europa. Op 20 juni gaan we hier een spectaculaire en onvergetelijke race hebben.”

Het fietsparcours leidt langs het iconische voetbalstadion dat tijdens het EK in 2012 werd gebruikt.