The Championship – het zogenaamde ‘flagship event’ van Challenge Family dat dit jaar op 22 mei plaatsvindt en waarbij de beste atleten ter wereld strijden voor een prijzenpot van maar liefst 100.000 euro – wordt volledig gratis via een livestream uitgezonden. Die livestream wordt mogelijk gemaakt door de internationale triathlonwebsite Triathlon Today.

Tijdens The Championship verdedigen Florian Angert en Lucy Buckingham hun titels en daarnaast zullen er nog tientallen andere topatleten naar Samorin afreizen om voor een spannende strijd te zorgen. De race is dus gratis te volgen – van start tot finish – en de livestream wordt van commentaar voorzien door Belinda Granger. “We zijn enorm enthousiast dat we in de mogelijkheid zijn om als Triathlon Today een livestream aan te bieden, waardoor het voor fans van over de hele wereld mogelijk is om The Championship te volgen. Onze redactieleden volgen het hele jaar wedstrijden over de hele wereld, maar natuurlijk is een aantal iconische races extra speciaal voor ons. The Championship behoort absoluut tot die categorie; ieder jaar wordt hier op het hoogste niveau geracet. We willen dat iedereen daar getuige van kan zijn en vinden het daarom belangrijk dat deze livestream er is”, aldus Triathlon Today hoofdredacteur Tim Moria.

Challenge Family CEO Jort Vlam kijkt enorm naar The Championship uit en is blij dat er een livestream wordt uitgezonden. “Het is voor ons een enorm belangrijke wedstrijd, maar daarnaast draait het bij ons om de atleten. Dat betekent ook dat we onze wedstrijden zo zichtbaar en toegankelijk mogelijk willen maken. We willen dat The Championship – een race met een grote aantrekkingskracht op de beste atleten ter wereld – wereldwijd zichtbaar is en daarom zijn we ontzettend blij met dit initiatief van Triathlon Today, waardoor dat mogelijk is.”

De livestream zal te volgen zijn via de websites en social-media kanalen van Challenge Family en Triathlon Today.