Spijtig nieuws voor atleten die hun zinnen hadden gezet op Challenge Geraardsbergen. De organisatie achter de race, die ook door Nederlanders altijd goed gevonden wordt, maakte zojuist bekend dat het evenement in 2021 geen doorgang vindt.

“We hadden grote hoop voor het organiseren van deze wedstrijd, maar moeten nu helaas concluderen dat het onmogelijk is. Ondanks het ‘COVID-safe’ plan dat we hebben ingediend bij verschillende autoriteiten, hebben we nul op rekest gekregen. Het enige antwoord dat we op het moment krijgen, is dat we nog een aantal weken moeten wachten voor ze een besluit kunnen nemen”, legt de organisatie uit. “Voor ons als organisatie en natuurlijk voor onze atleten, is deze situatie onhoudbaar. We hadden onderhand gehoopt op meer zekerheid vanuit de autoriteiten, maar helaas is er nog geen bevestiging. Met veel tegenzin zien wij dan ook af van onze 2021-editie. We hopen op jullie begrip.”

Challenge Geraardsbergen geeft daarbij aan dat ondanks dat het huidige contract met Challenge Family dit jaar zou verlopen, de wedstrijd in ieder geval in 2022 nog onder het Challenge Family label zal vallen. Dat betekent dat atleten die al stonden ingeschreven voor 2021, in 2022 kosteloos aan het evenement mogen deelnemen. Er is voor volgend jaar vooralsnog geen exacte datum bekend, maar er wordt wel aangegeven dat de wedstrijd in ongeveer dezelfde periode als gebruikelijk wordt georganiseerd. Atleten die in hun inschrijving niet kunnen of willen verplaatsen, mogen ook restitutie aanvragen.