Vorige week kondigden vier top triatleten een inspirerend project aan, namelijk het Pho3nix SUB7 / Pho3nix SUB8 project, waarbij zij zullen streven een Long Distance binnen zeven of acht uur te finishen. In het voorjaar van 2022 gaan Lucy Charles, Nicola Spirig, Alistair Brownlee en Kristian Blummenfelt deze bizarre uitdaging aan, waarbij het overigens toegestaan zal zijn om te stayeren en er dus alles aan wordt gedaan om de perfecte condities te creëren. De atleten deelden hun ideeën over dit project in onderstaande filmpjes.

“Ik heb in een relatief korte tijd heel veel ervaring op gedaan op de Ironman afstand én ik ben nog jong in de sport, dus ik heb nog veel tijd om mezelf te verbeteren. Ik heb zeker niet het gevoel dat we het maximale van mijn kunnen op deze afstand ook maar hebben benaderd”, aldus Charles.

Terwijl de succesvolle Engelse atlete pas ‘net’ komt kijken in de sport, neemt ze het op tegen een atleet die al jaren op het hoogste niveau meedraait: Spirig. “Sub8 is een gigantische uitdaging en een heel inspirerend project”, reageert Spirig. “Ik vind het geweldig om de volgende generatie te kunnen inspireren en om kinderen aan te sporen meer te bewegen. Ik denk dat iedere grote uitdaging aanvankelijk onmogelijk lijkt, maar dat je de kans krijgt om het onmogelijke mogelijk te maken is een grote eer.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristian Blummenfelt (@kristianblu)