Waar je bij crosswedstrijden vaak wel behoorlijke verschillen ziet ontstaan, was dat vandaag tijdens de Cross Duathlon Etten-Leur niet het geval: de snelste atleten zaten allemaal dicht op elkaar. Bij de mannen ging de winst uiteindelijk naar Geert van Kuijk, terwijl Laura Gorter bij de vrouwen de snelste bleek.

Na 6 kilometer hardlopen, 20 kilometer mountainbiken en nog eens 3 kilometer hardlopen noteerde Van Kuijk een totaaltijd van 1:18:19. Daarmee was hij zestien seconden sneller dan Wouter Wuilmus, die in de laatste 3 kilometer nog wel inliep op de koploper, maar net niet genoeg. Mario Poldervaart werd derde en zat ook kort achter de winnaar. Hij finishte in een tijd van 1:19:23.

Bij de vrouwen waren de verschillen iets groter. Gorter had 1:34:26 nodig voor ze zich de 2023-winnares in Etten-Leur mocht noemen. Ze bleef onder andere Hanneke van Breugel voor: zij finishte in een tijd van 1:36:13 en was daarmee goed voor het overall zilver. Daarachter ontstond een spannende strijd tussen Lotte Bakx (1:39:04) en Annelies van der Zwart (1:39:21), die in het voordeel van Bakx werd beslist. Zij werd dus derde.