Nadat in de ochtend de jeugd en junioren aan de beurt waren, startten in de middag de senioren bij het Nederlands kampioenschap duathlon. Sophie van der Most en Daan de Groot toonden zich daar de sterksten en veroverden de Nederlandse titels op de middenafstand.

Bij de dames kwam Van der Most na 2:02:15 over de meet. Ze liep al bij het eerste looponderdeel weg bij de concurrentie en bouwde haar voorsprong alleen maar uit. Het wedstrijdverloop van de nummers twee en drie, Marina van Dijk en Andrea Jochems, was exact hetzelfde als bij Van der Most. Met andere woorden, het podium veranderde na het eerste looponderdeel niet meer.

Bij de heren won Daan de Groot in 1:48:32 met twee minuten voorsprong op Yennick Wolthuizen, de kampioen van 2017. De Groot en Wolthuizen liepen gezamenlijk de openende tien kilometer, waarna de Groot in de eerste wissel een gaatje slag en op de fiets het verschil maakte. Opvallend genoeg liepen de beide heren ook bij de afsluitende vijf kilometer op een seconde na dezelfde tijd. Alexander Picard wist met een sterk tweede looponderdeel Daan Schouten van het podium te lopen en werd daarmee derde.

We spraken de Nederlands kampioenen duathlon middenafstand na afloop.