Geen NK Duathlon voor al die duatleten die voor afgelopen zaterdag stonden ingeschreven in Almere, maar organisator Start2Finish kwam met een alternatief: een Solo Challenge. Deelnemers aan die Solo Challenge legden op eigen houtje 5 kilometer hardlopen, 20 kilometer fietsen en nog eens 2.5 kilometer hardlopen af, stuurden hun uitslag vervolgens digitaal in en op basis daarvan ontstond een klassement. Winnaar bij de mannen bleek Daan de Groot, terwijl dat bij de vrouwen Annika Spronk was.

Spannend was het wel, zeker bij de mannen, want uiteindelijk won De Groot met een minimaal verschil. Logischerwijs zagen ook de atleten dat pas na afloop, aangezien ze hun ‘race’ konden doen waar ze wilden, zolang het parcours maar over rondjes voerde en niet een ‘A naar B’ route was. De Groot finishte in ieder geval in een tijd van 53:14 minuut, terwijl Bram Smit het virtuele zilver opeiste met een eindtijd van 53:17 minuut. Het brons was voor Peter Res, al gaf hij wel wat meer tijd toe op de twee snelste mannen. Res finishte na 57:19 minuut.

Ook bij de vrouwen waren de verschillen wat groter, want daar was het Spronk die met een eindtijd van 1:08:42 duidelijk de sterkste bleek. Daarachter was het Karla Schipper die tweede werd, nadat zij met een eindtijd van 1:11:35 uur de klok stopzette. Ellen Zaal pakte het brons met een tijd van 1:14:21 uur.