Het is een wedstrijd met een behoorlijke historie en het was gisteren dan ook al de 29e editie van de Run Bike Run Borne. Onder hoge temperaturen werd die door niemand minder dan Daan Schouten gewonnen. Bij de vrouwen was het Sandra de Jonge die de overwinning opeiste.

Voor Schouten betekende het, na eerder twee gewonnen triathlons, een derde zege op rij. Extra knap aangezien Schouten gisteren ook nog lek reed tijdens het fietsen. Al tijdens de eerste run over 6.7 kilometer had hij echter een voorsprong opgebouwd en dus kon hij op de fiets – een rit van 30 kilometer – een klein beetje tijd verliezen. Tijdens de tweede run over 5.2 kilometer had hij vervolgens nog steeds voldoende marge over om naar de overwinning te lopen en het finishlint als eerste, na 1:24:12, omhoog te tillen. ,,Zeer tevreden over het wedstrijdverloop in de zware en hete omstandigheden”, kijkt Schouten terug op zijn thuiswedstrijd. ,,Ik heb genoten van alle aanmoedigingen langs de kant.”

Achter Schouten was het René Kleizer die het zilver mee naar huis nam. Dat deed hij na een tijd van 1:26:23. Spannend werd dat nog wel, want Arnold Klieverik die uiteindelijk derde werd, zette precies dezelfde tijd neer.

Bij de vrouwen een mooie overwinning voor Sandra de Jonge. De atlete uit Rozendaal liep 25:54, fietste 46:46 en liep tot slot nog eens 20:06, waarna ze het goud pakte in een tijd van 1:34:01. Een eveneens mooie prestatie van Ann Schoot Uiterkamp, die kort daarachter tweede werd in een tijd van 1:35:22. Ingeborg Wever uit Tiel pakte het brons in een tijd van 1:41:39.