Een spannende race vandaag tijdens de halve Triathlon Noordoostpolder in Emmeloord. Bij de mannen pakte Edwin Dasselaar – naar eigen zeggen – geheel onverwachts de titel in 4:13:55.  Daarmee was hij sneller dan Erik Doornbos (+3:40) en Dave Rost (+4:49), die respectievelijk tweede en derde werden. Bij de vrouwen een overtuigend sterke prestatie van Charlotte Dieteren, die tijdens de halve marathon nog over een stel frisse benen bleek te beschikken en zo uiteindelijk als eerste de klok stopte (4:48:18). Tot op het eind was het nog spannend en zo wist Dieteren ook maar net voor Marjan Andringa-van der Woude te finishen. Van der Woude pakte het zilver op slechts 1:53 minuut afstand van de winnares. Met Annemiek Willemze was het podium compleet (+27:44).

Mannenrace
In een goed opgebouwde race wist Dasselaar zich steeds verder een weg naar voren te banen. In het water en op de fiets nam Tjardo Visser nog lange tijd een hoofdrol aan; echter aangekomen in T2 wist Tijmen Smit deze positie over te nemen. Tijdens de halve marathon veranderde de voorlopige podium verdeling snel: zo kwam Dasselaar vanaf een derde plaats hard op zetten en haalde zo Rost en Smit in, die op dat moment aan de leiding liepen. Visser zakte na problemen op de fiets weg in het veld en was tijdens het lopen genoodzaakt uit te stappen. Na wat gewissel in posities in de gehele top vijf tijdens het lopen toonde Dasselaar zich zo vandaag de sterkste. Daarachter trok Doornbos – die Rost nog tegen het einde wist in te halen – het zilver naar zich toe (+3:40); Rost moest daardoor tevreden zijn met brons.

Een dolblije maar duizelige Dasselaar over zijn nette prestatie: (tekst gaat verder onder video)

Vrouwenrace
Bij de dames een spannende battle tussen Dieteren en Andringa-van der Wouden. Laatstgenoemde genoot lange tijd van een koppositie, maar kon tijdens het lopen niet tippen aan het hoge tempo van Dieteren. Sterk bewoog Dieteren zich naar voren en zo kwam zij in een mum van tijd aan de leiding. Al werd het in de laatste kilometers nog spannend, liet Dieteren zich de winst niet meer afpakken. Zo zegevierde zij vandaag aan de finish in Emmeloord. Daarmee hield zij dus onder andere Andringa- van der Wouden en Willemze achter zich.

Een zeer tevreden Dieteren over haar wedstrijd: