Het is het paradepaardje van Challenge Family: The Championship. Deze Middle Distance wordt dit jaar op 2 juni in Samorin, Slowakije gehouden en trekt jaarlijks een zeer sterk deelnemersveld. Vorig jaar trokken Lionel Sanders en Lucy Charles nog aan het langste eind. Charles komt terug om haar titel te verdedigen, maar krijgt in ieder geval concurrentie van Daniela Bleymehl. De Duitse is gebrand op een overwinning. ,,Dit is een wedstrijd die iedereen wil winnen. De beste atleten ter wereld staan hier aan de start.”

Het is voor Bleymehl overigens de eerste keer dat ze start bij The Championship. ,,Maar ik heb veel en eigenlijk alleen maar positieve dingen over deze race gehoord. Over het parcours, over het publiek en over het sterke deelnemersveld dat ieder jaar aan de start staat”, aldus de atlete die heel erg uitkijkt naar haar debuut bij deze race.

Bleymehl laat weten dat een sterk deelnemersveld voor haar de voornaamste reden is om een race te selecteren. ,,Dit is een kans om het op te nemen tegen de beste atleten ter wereld. Natuurlijk is dat gaaf en ook heel spannend.” Overigens start het seizoen van Bleymehl over drie weken al: dan trapt ze af met Challenge Salou. Daarna zal ze op trainingskamp gaan, Challenge Heilbronn meepakken en daarna pas The Championship. ,,De meeste trainingen, het meeste werk en de meeste voorbereidingen zijn nu wel gedaan. De eerste races van een seizoen zijn altijd zeer speciaal, omdat je dan kunt zien hoe het harde werk in de wintermaanden zich uitbetaalt.”

The Championship wordt hoe dan ook een pittige race voor Bleymehl, onder andere omdat ze de voorkeur geeft aan een wat heuvelachtiger parcours (in Samorin is het nagenoeg volledig vlak, red.) en ook aan Long Distances in plaats van Middle Distances. ,,Maar aan de andere kant is dit fietsparcours wel bedoeld om in je eentje zo hard mogelijk te pushen en dat is wat ik heel goed kan. We gaan zien wat er die race gaat gebeuren.”