Het is een boodschap die ze niet makkelijk vindt om te vertellen, maar na dit seizoen gaat Daniela Ryf met pensioen. Nog één seizoen zal de Zwitserse atlete het maximale uit zichzelf proberen te halen, maar daarna stopt ze met triathlon. “Het voelt simpelweg alsof het de juiste tijd is.”

“Mijn lichaam heeft geweldige prestaties geleverd en ik ben heel dankbaar dat ik het zover heb kunnen pushen. Sport heeft me geleerd om hard te zijn, het heeft me geleerd om mezelf te vinden en mezelf te definiëren én om mijn eigen pad te creëren.”

“Gedurende mijn loopbaan heb ik veel geweldige mensen ontmoet, die deze reis zo speciaal hebben gemaakt. Ik ben heel dankbaar voor alle support die ik deze jaren heb gevoeld van familie, vrienden, coaches, vooral van Brett (Sutton, red.). Zonder hen had mijn succes niet mogelijk geweest.”

Ryf deed meer dan twintig jaar aan triathlon, werd tien keer wereldkampioen en brak het wereldrecord op de Long Distance. Dit jaar racet ze onder andere de T100-series, Ironman Zuid-Afrika en het WK Ironman in Nice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniela Ryf (@danielaryf)