Zoals Daniela Ryf ondertussen gewend zal zijn, waren bij het afgelopen WK Ironman op Hawaii alle ogen weer op haar gericht. Dat is niet gek, aangezien de Zwitserse maar liefst vier keer de titel op haar naam zette. Anders dan de vier voorgaande jaren lukte het de atlete vorig jaar echter niet om een goede race neer te zetten. Dat had alles te maken met een vervelende buikgriep die ze enkele dagen voor de wedstrijd opliep. ,,Het zwaarste moment had ik tijdens de wedstrijd en niet daarna”, verklaart Ryf in onderstaand interview met sponsor DT Swiss. ,,Toen ik gepasseerd werd op de fiets en daar niet op kon reageren, had ik het heel moeilijk.” Het probleem zat in ieder geval niet tussen haar oren: ,,Mentaal kon ik presteren, maar mijn lichaam werkte niet mee.” Toch voltooide Ryf de wedstrijd met een dertiende plaats. Opgeven zag de atlete nooit als optie en daar heeft ze een goede reden voor.

Interessante uitspraken in onderstaande video (Engelse ondertiteling beschikbaar).