Het weekend op een meer dan mooie manier beginnen: dat deden vanochtend, om 9:30 uur om precies te zijn, verschillende triatleten die meededen aan de door 3athlon en TrueKinetix gezamenlijk georganiseerde groepsrit op Zwift. 101 kilometer stond er op het programma, alhoewel het natuurlijk ook was toegestaan om kleinere stukken aan te haken.

“Het is mooi om te zien dat, in een tijd waarin we door alle COVID-maatregelen veel alleen doen en waarschijnlijk minder vrienden en trainingsmaatjes zien, we op deze manier verschillende triatleten bij elkaar konden brengen voor een gezamenlijke training. Het was een easy ride waarbij we een steady wattage aanhielden van tussen de 2.0 en 2.5 watt per kilo, maar het was ook mooi om te zien dat sommige atleten het niet konden laten soms flink aan te zetten op de stukjes bergop of zelfs voluit begonnen te sprinten wanneer er onderweg tussensprints voorbij kwamen”, aldus 3athlon-hoofdredacteur Tim Moria die de rit aanvoerde.

Uiteindelijk werd er door de groep fietsers die het eind haalde, 101 kilometer gefietst in net wat minder dan 3 uur. De route voerde over het Figure 8-parcours, waardoor er zeven keer een KOM werd beklommen. “Sommige deelnemers kwamen er pas onderweg achter dat ze nog op een triathlonfiets reden, waardoor ze geen groepsvoordeel van het draften hadden. Zij moesten dus veel hogere wattages trappen om de groep bij te kunnen houden. Uiteindelijk lukte dit niet helemaal, maar ik neem mijn pet voor hen af. Ze hebben gestreden voor wat ze waard waren”, aldus Moria.

3athlon zal in de toekomst vaker ontspannen groepsritten organiseren. Er reden vandaag al een aantal ‘prominenten’ mee. Zo haakte onder andere profatleet Evert Scheltinga een flink stuk aan en was Challenge Family vertegenwoordigd door CEO Jort Vlam en CTO Richard Belderok.