Er zouden ongetwijfeld meer triatleten in deze lijst thuishoren, maar het is mooi dat met Olympisch kampioen Flora Duffy er nu in ieder geval één triatleet in de lijst met fitste atleten ter wereld staat: de zogeheten Sports Illustrated Fittest 50. Atleten werden gekeurd op basis van hun prestaties in de afgelopen twaalf maanden, op basis van hun sport en de risico’s, hun trainingsregime én er wordt gekeken of atleten consequent goed presteren. Ook wordt gekeken naar hun kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

Duffy finishte op een elfde plaats tussen de 25 vrouwen die in de lijst staan. Dat is voornamelijk dankzij de indrukwekkende voorsprong die ze had tijdens de Olympische Spelen van Tokyo, namelijk 1:51 minuut. Ook heeft ze deze elfde plaats te danken aan haar zesde WK Xterra titel en de winst van de overall World Triathlon Championship Series.

Het was Australisch CrossFit atlete Tia-Clair Toomey die op de eerste plaats in de lijst kwam te staan. De Amerikaanse Katie Ledecky – Olympisch zwemster – kwam op een tweede plaats en Olympisch goudenmedaillewinnaar op de zevenkamp, Nafissatou Thiam, werd derde.

Bij de mannen stonden er dus geen triatleten in de lijst. De Griekse basketbalspeler Giannis Antetokounmpo werd daar tot de fitste man op aarde verkozen. De Canadese meerkamper Damian Warner werd tweede en de Amerikaanse zwemmer Caeleb Dressel bekleedde een derde plek in de lijst.

Hier vind je de volledige lijst.