Rachel Klamer, Maya Kingma, Marco van der Stel en Jorik van Egdom zullen ‘1 augustus 2020’ alvast met een rode pen in hun agenda hebben omcirkeld. Het Internationaal Olympisch Committee heeft namelijk bekend gemaakt dat dat de dag zal zijn waarop de Olympische Mixed Team Relay zal plaatsvinden. De Olympische triathlon voor mannen vindt eerder plaats: namelijk op maandag 27 juli. Op dinsdag 28 juli komen de individuele vrouwen in actie.

De individuele races vinden in de vroege morgen plaats en in het ‘Odaiba Marine Park’. Hier zal ook de Mixed Team Relay plaatsvinden. ,,We zijn ontzettend blij met deze data”, aldus ITU President en IOC-lid Marisol Casado. ,,We hebben perfecte dagen en tijden toegewezen gekregen die geweldig passen binnen de uitzendschema’s van wereldwijde televisiezenders. We zijn ervan overtuigd dat zowel het publiek langs de kant als via de televisie de wedstrijd perfect mee zal krijgen. Het is sowieso geweldig dat de Team Mixed Relay, één van de meest spectaculaire onderdelen van deze sport, haar debuut zal maken tijdens ‘Super Sunday’.”

Die ‘Super Sunday’ luistert naar die naam omdat er op die dag verschillende ‘medaillewedstrijden’ worden gehouden. Die dag komen sporters verdeeld over maar liefst 23 sporten in actie. 

In Tokyo zullen 110 triatleten in actie komen – 55 mannen en 55 vrouwen.