Nederland is weer twee Europese kampioenen – en dus ook titels – rijker. In Tartu, de tweede stad van Estland, toonden Geert Schipper (categorie PTWC) en Maurits Morsink (categorie PTS2) zich de sterksten over de sprintafstand: 750 – 20 – 5. Een zilveren plak was er ook nog voor Margret IJdema die net als Schipper in de categorie PTWC uitkwam.

Morsink deed 1:07:55 over de race en bleef daarmee de Britse Andrew Lewis een kleine minuut voor. Als derde kwam Lionel Morales uit Spanje over de finish, weer ruim een minuut achter Lewis.

(tekst gaat onder foto verder)

Morsink pakt de Europese titel. (Foto: NTB)

Net als Morsink won ook Schipper zijn race met behoorlijke overmacht. Na 1:03:09 kwam de Nederlander als eerste over de finish terwijl de nummer twee, Joseph Townsend uit Engeland, 1:04:25 voor het Europees Kampioenschap nodig had. Het brons ging naar Giovanni Achenza uit Italië.

(tekst gaat onder foto verder)

Ook Schipper pakt het goud en daarmee de Europese titel. (Foto: NTB)

IJdema pakte dus het Europees zilver. Na 1:26:19 kwam ze over de finish, daarmee iets minder dan vijf minuten toegevend op de Spaanse winnares Eva María Moral Pedrero. Derde vrouw was de Franse Mona Francis.

Nederlanders die buiten het podium vielen, waren Mathijs Schakel (10e in de categorie PTS4) en Daniel Knegt (7e in de categorie PTV1)