We hadden het eergisteren nog over de uitdaging die Speedo de Britse Lewis Pugh stelde om de lengte van het kanaal (560 kilometer) te zwemmen vanwege haar 90-jarig bestaan. Maar vandaag hebben we een nóg extremere uitdaging. Ross Edgley, ook een Brit, is momenteel namelijk bezig met zijn monstertocht om ‘een rondje Groot-Britannië’ te zwemmen. Dat betekent dus dat hij rond Engeland, Schotland en Wales zwemt. In 100 dagen, zo’n 50 tot 100 kilometer per dag. Hij houdt er rekening mee dat hij zo’n 2.4 miljoen slagen zal doen en een miljoen calorieën zal verbranden. 

In zijn vlogs zie je de meest bizarre dingen. Een hevig bloedende nek vol met schuurwonden van zijn wetsuit (en dus zwemt hij uiteindelijk ook maar stukken zonder pak), je ziet de vellen van zijn tong vallen doordat deze constant in aanraking is met het zeezout, je ziet dat hij moet haasten om olietankers voor te blijven en je ziet hem hevig rillen van de kou. En alsof dat nog niet genoeg is, zie je dat hij in een groep vol grote kwallen terechtkomt en dat zijn gezicht daar flink de dupe van is. ,,Er zijn momenten dat ik ‘s nachts door de golven zwem, met een enorme tegenstroom. Ik voel mijn schouders branden. Ik kan stoppen, maar dat doe ik niet”, aldus de zwemmer die telkens zes uur zwemt, zes uur rust en dat patroon honderd dagen herhaalt. 

Hieronder de eerste 8 afleveringen. Iedere donderdag wordt daar op het kanaal van Ross Edgley een nieuwe episode aan toegevoegd. Bizar!