In het kader van haar 90-jarig bestaan heeft Speedo de Britse zwemmer Lewis Pugh uitgedaagd om de totale lengte van Het Kanaal – de zeestraat tussen Groot-Brittannië en Frankrijk – door te zwemmen. De lengte van 560 kilometer gaat hij in etappes afleggen

Pugh begon 12 juli vanaf Land’s End in Cornwall (het meest westelijke punt) aan de uitdaging om 560 kilometer langs de Engelse kustlijn te zwemmen. Naar verwachting zal hij eind augustus zijn eindpunt in Dover bereiken. Daarmee zal hij de eerste worden die Het Kanaal in zijn lengte doorzwemt. Het 34 kilometer brede kanaal is wel al meerdere keren zwemmend overgestoken van Dover naar Calais.

Pugh is een lange afstandszwemmer die bekend staat om zijn zwemtochten in het ijskoude water van onder meer de Noordpool en de Mount Everest, die hij deed om aandacht te vragen voor klimaatverandering. De uitdaging van Speedo is onderdeel van de campagne #WaterBabyForever, die het merk heeft gelanceerd om de vervuiling van de oceanen onder de aandacht te brengen.

Pugh begon zijn uitdaging in Land’s End in Cornwall (Foto: Kelvin Trautman)
Nadat Pugh in water van 12 graden heeft gezwommen, warmt hij op met warme chocolademelk (Foto: Kelvin Trautman)
Dankzij sterke stroming boekte Pugh weinig vooruitgang (Foto: Kelvin Trautman)
Iedere dag komt Pugh dichterbij zijn eindpunt in Dover (Foto: Kelvin Trautman)
Aan het begin van de dag wordt de meest gunstige koers bepaald (Foto: Kelvin Trautman)
Pugh kan de eerste man worden die Het Kanaal in de lengte zwemt (Foto: Kelvin Trautman)