Een kom vol aardbeien is natuurlijk al heerlijk om in één keer op te eten, maar je kunt er ook deze lekkere en makkelijke koekjes van maken! Al helemaal als de aardbeien bijna niet meer goed zijn, tover je er met dit recept in een handomdraai de koekjestrommel mee vol.
Ingrediënten
– 1 ei
– 2 eetlepels citroensap
– ½ kopje olie (bijvoorbeeld olijfolie)
– ½ theelepel vanille
– ½ kopje kristalsuiker (104 gram)
– 1,75 kopje bloem (227 gram)
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 1 kopje aardbeien in stukjes gesneden (140 gram). In plaats van aardbeien kun je ook bessen gebruiken!
– poedersuiker (optioneel)
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg de bakplaat alvast met één of twee bladen bakpapier.
-Meng in een grote kom het ei, citroensap, olie, vanille en de suiker.
-Voeg daar het bloem en bakpoeder aan toe en mix het geheel tot het goed verdeeld is.
-Schep de aardbeien voorzichtig door het mengsel.
-Maak balletjes van het deeg en plaats deze op het bakpapier. Bak de koekjes af in 12 tot 15 minuten; maar hou ze tussendoor goed in de gaten!
-Nu alleen nog maar even af laten koelen en ze besprenkelen met poedersuiker. Uit dit recept kan je achttien koekjes halen, van ongeveer 125 calorieën per stuk.