‘Voel je als een pro, race als een pro’. Met deze slogan lanceerde de Professional Triathletes Organisation – de PTO – een tijd terug de zogenaamde PTO Tour. Niet langer wordt er dus alleen ingezet op races voor de beste atleten ter wereld, want nu kunnen ook Age Groupers racen in door de PTO georganiseerde wedstrijden. Dit jaar kan dat in Canada, Slowakije en Amerika.

De PTO Tour trapt in het weekend van 23 juli af met de PTO Canadian Open in Edmonton en daarna volgen de PTO Collins Cup in Bratislava (weekend van 20 augustus) en de PTO US Open (weekend van 17 september) in Dallas. Voor die eerste wedstrijd, in het altijd spectaculaire Edmonton dus, kun je je op moment van schrijven nog 16 uur tegen het laagste inschrijftarief aanmelden.

Edmonton – PTO Canadian Open

Je kunt kiezen uit de 25 kilometer race (0.5-20-4.5) of 100 kilometer race (2-80-18) en racet op een volledig afgesloten parcours, onder andere dwars door het prachtige Hawrelak Park. Er wordt een speciaal stadion gebouwd, waardoor zowel atleten als publiek in het midden van de actie staan en zowel zwemmen, fietsen als lopen zich lekker gecentreerd afspelen. Het bruisende stadscentrum van Edmonton bevindt zich op slechts vijf kilometer afstand. Alle informatie, zoals parcourskaarten, vind je op de pagina van de PTO Canadian Open.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Bratislava/Samorin – PTO Collins Cup

Challenge Family organiseert al jaren The Championship in Samorin en vorig jaar vond daar ook de eerste editie van de Collins Cup plaatst. De beste atleten ter wereld strijden hier dus al jaren om enorme geldbedragen en natuurlijk ook de eer, maar daar kunnen Age Groupers vanaf dit jaar aan meedoen. De 2 kilometer swim, 80 kilometer bike en 18 kilometer run voeren je niet alleen over het prachtige terrein van de X-Bionic Sphere – een sportterrein met allerlei faciliteiten voor maar liefst 27 Olympische sporten en de thuisbasis van ontzettend veel topsporters – maar ook door de verrassend mooie binnenlanden van Slowakije. Een snel parcours waar je het publiek meer dan eens tegenkomt. Meer informatie over de Collins Cup vind je hier.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Dallas – PTO US Open

De PTO Tour wordt dit jaar afgesloten in Dallas, Amerika. Net als bij de overige twee wedstrijden combineer je hier je eigen race met het bekijken en aanmoedigen van de beste atleten ter wereld. In de omgeving van Levy Event Plaza en Lake Carolyn, heb je hier alles dat je nodig hebt voor een spectaculaire triathlon. Je racet op dezelfde parcoursen als de profs, hebt de kans hen te ontmoeten en samen van mooie wedstrijden te genieten. Alle informatie over de PTO US Open hier.