We zullen Lucy Charles voorlopig niet in actie zien komen: de Engelse topatlete lijdt aan een stressfractuur in haar heup, zo maakte ze vandaag bekend. Dat betekent dat het WK Ironman in St. George en het Pho3nix Sub-8 project “sowieso geen optie” zijn, laat de atlete weten.

“Sport kan heel hard zijn… helaas bevestigde een MRI-scan afgelopen vrijdag dat ik een stressfractuur in mijn linker heup heb. Het zal tijd nodig hebben om te genezen”, vertelt Charles. “Voorlopig is seizoen 2022 gepauzeerd en focus ik me op rust, herstel en genezing. Ik wil mijn team en sponsoren bedanken voor hun ongekende steun. Samen komen we hier uit en ik zal sterker terugkeren.”

“Het is nog vroeg. We weten niet precies hoe lang het duurt voordat ik hersteld bent. Het kan vier weken duren, maar ook vier maanden. Het is slecht nieuws, maar ik probeer positief te blijven”, aldus Charles.

Met zowel Charles als Nicola Spirig – die eerder dit jaar haar sleutelbeen en verschillende ribben brak door een crash – in de lappenmand, is het nog maar de vraag of het Pho3nix Sub-8 project voor de vrouwen wel door zal gaan. 

In onderstaande video vertelt Charles uitgebreid over haar blessure en mogelijk hersteltraject. De atlete vertelt ook dat het niet alleen de stressfractuur is die ervoor zorgde dat 2022 geen goede start kende voor haar én haar man Reece Barclay. Barclay kreeg namelijk ook met gezondheidsproblemen te maken, iets wat uiteraard voor veel stress zorgde en wat volgens Charles zelfs wel eens – deels – de oorzaak kan zijn geweest van haar blessure.