Haast oneindig vaak wisselen tussen zwemmen en hardlopen: de deelnemers aan de ‘dubbele ronde’ van Het Rondje Eilanden weten na vandaag wat het is. De wedstrijd die gekenmerkt wordt door haar toch wel heroïsche karakter, werd vandaag gewonnen door Nick van Ingen en Deborah Wissink.

Vooral de prestatie van Deborah Wissink springt daarbij in het oog, want Wissink won niet alleen de vrouwenwedstrijd, maar finishte ook op een negende overall plek. Het is een prestatie van formaat van de nog jonge atlete, die in een tijd van 1:35:38 over de streep kwam. Zoals eigenlijk alle deelnemers was haar tweede ronde – waarbij dus meerdere keren werd gezwommen én gelopen – langzamer dan de eerste ronde, maar haar overwinning kwam bij lange na niet in gevaar. Eva Janssen werd tweede vrouw, maar met een eindtijd van 1:39:20 finishte zij op respectabele afstand van de winnares. Rosanne Diepeveen verzekerde zichzelf van een mooie derde plaats en finishte in 1:41:05.

Bij de mannen ging de winst dus naar Nick van Ingen, die met een eindtijd van 1:24:23 de snelste atleet van de dag was. In de tweede ronde zag hij Sam Kraaijeveld nog wel een kleine halve minuut dichterbij komen, maar zijn voorsprong was ruim genoeg om Kraaijeveld van de overwinning af te houden; Kraaijeveld werd dus tweede in 1:25:20. Het brons lag klaar voor Sibrand Rinzema, die in een tijd van 1:26:59 finishte.